T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Abdurrahman Şengel Ortaokulu

Daha Çok Demokrasi Daha Etkin Öğrenme

Demokrasinin eğitim kurumlarında bir yaşam biçimi olması; okul, yönetici, öğretmen, öğrenci ve çevre arasındaki ilişkilerin, insan haklarına ve demokrasi ilkelerine uygun olarak işlemesiyle mümkündür. Bu bağlamda Avrupa Konseyi tarafından geliştirilen bir proje kapsamında Avrupa okulları için "demokratik okul" kapsamında bazı standartlar geliştirilmiş (Council of Europe, 2005) ve bir okulda oluşabilecek demokrasi kültürü için yönetim, öğretmen, öğrenci, veli ve öğretim süreci yeterliliklerinin eşit düzeyde desteklenmesi gerektiğinin önemi vurgulanmıştır.

Projemizde söz konusu standartların kendi kurumumuza aktarılabilmesi adına, "Demokratik Okul Yönetim Modeli" ni okulumuzda uygulayabilme amacı üzerine odaklanılmıştır. Bu kapsamda amacımıza ulaşmamızı sağlaması için çok yönlü bir sorunun temelinde yer alan okul yönetimi ve öğretmenlerimizin yeterliliklerinin desteklenmesi ele alınmış ve bunun da uzun vadede öğrenci, veliler ve öğretim süreci üzerinde olumlu etkiler yaratması hedeflenmiştir.

 

Bu amaçlar doğrultusunda ; Çatışma Yönetimi ve Problem Çözme eğitimi . "Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli" , "Öğrencilerde Özyönetim Becerisi Geliştirme"  konularında okulumuzdan 21 İdareci ve öğretmenimiz 1-30 Mayıs 2016 Tarihleri arasında İki grup olarak Hollanda- Rotterdam şehrinde Eğitim almışlar ve eğitimleri sonunda aldıkları sertifikalar ile Ülkemize dönüş yapmışlardır. Dönüş sonrasında aldıkları eğitimleri okulumuz paydaşları ile paylaşılmıştır.

 

20-12-201720-12-2017 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.12.2015 - Güncelleme: 07.03.2022 10:57 - Görüntülenme: 3213
  Beğen | 5  kişi beğendi